Оновлення заднього дворика (Великобританія)

Проект у Північному Лондоні був замовлений власниками будинку з метою збільшення житлової площі та оновлення будівлі за рахунок внесення змін в текстури, невеликих деталей та в зони відпочинку.

Перед входом у двоповерховий цегляний будинок покладена бруківка.  За будівлею розміщений сад, гараж та рекламні щити.

Ефективний і простий

При проектуванні було прийняте рішення зробити об’єкт візуально просторовим, без нагромадження будь-яких елементів. Кольорову палітру і дизайн спеціально запланували зробити якомога простішими. Основним завданням було максимально корисно використати малий простір.

На першому поверсі зробили критий основний вхід до житлового будинку, кухні та їдальні. Тут є вихід на заднє подвір’я,  засклене від підлоги до стелі, щоб створити візуальне продовження простору.  У внутрішньому дворику є невелика ніша, розташована в стіні цегляного муру, де жителі можуть розмістити ліхтарі або вазони.

 

Контраст і єдність

На вибір будівельного матеріалу для цього невеликого будинку в Хайгейті впливав факт постійного розширення міста. Було вирішено використати цеглу світлого кольору аби вирізнити новий будинок від вивітрених та запилених старих.

Для всіх зовнішніх та внутрішніх основних стін було вибрано облицювальну цеглу світлого кольору Terca Marziale. Якість цегляної кладки була підсилена завдяки використанню ретельно відібраного розчину, до складу якого входили білий цемент, вапно та промитий річковий пісок.

ЕКОЛОГІЧНИЙ НАПРЯМ

Житло було побудоване з міцних матеріалів, щоб забезпечити довгострокове стале рішення. У будинку є підігрів підлоги, відновлювані джерела енергії, які забезпечуються фотогальванічним масивом, розташованим на даху, і є система збирання дощової води.

Інші проекти

icon
0